14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban anunță acțiuni de control în toată țara din cauza Covid

Orban anunță acțiuni de control în toată țara din cauza Covid

Premierul Ludovic Orban anunță controale în toată țara pentru a se verifica respectarea măsurilor anti-Covid și susține că numărul cazurilor a crescut din cauza nunților și botezurilor unde nu s-au respectat normele.

Întrebat despre problemele cu învățământul online sau hibrid, Orban spune că au fost alocați de către guvern peste 150 de milioane de lei pentru școlă,din care 100 de milioane pentru tablete,că a mărit rețeaua defibră optică și numărul școlilor cu acces la internet.

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările care au un nivel de infectare mai ridicat decât al României.

Astfel, persoanele care vin din țări cu un grad de infectare mai ridicat decât al României pentru doar trei zile, ei nu vor intra în carantină dacă vor prezenta un test Covid negativ nu mai vechi de 48 de ore.

”Daca vor sa stea mai mult de 3 zile, vor intra în carantină pe 14 zile. În cazul in care doresc sa nu stea în carantină, în a 5 -a zi de caratină se va efectua un test, la primirea rezultatului vor putea iesi din carantină”, a declarat Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS