12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndia a depăşit pragul de 6 milioane de cazuri de coronavirus

India a depăşit pragul de 6 milioane de cazuri de coronavirus

Ministrul indian al Sănătăţii a anunţat că India a depăşit luni pragul de 6 milioane de cazuri de coronavirus înregistrate oficial.

Cu 6,1 milioane de cazuri în prezent, India ar putea depăşi în următoarele săptămâni Statele Unite (7,2 milioane de cazuri), devenind ţara cu cele mai multe infecţii înregistrate, potrivit Agerpres.

Aproape 100.000 de morţi, bilanţul oficial al deceselor asociate epidemiei de coronavirus în India

Bilanţul oficial al deceselor asociate epidemiei de coronavirus în India este de aproape 100.000 de morţi.
India este unul dintre statele care îi îngrijorează cel mai mult pe specialişti, din cauza populaţiei sale numeroase – 1,3 miliarde de locuitori. De asemenea, are unele dintre cele mai dens populate oraşe din lume.

De o lună, India este ţara cu cea mai mare creştere a numărului zilnic de contagieri

India înregistrează oficial între 80.000 şi 90.000 de cazuri noi pe zi. De o lună, este ţara cu cea mai mare creştere a numărului zilnic de contagieri.
Premierul Narendra Modi a solicitat duminică populaţiei să continue să poarte masca în spaţiile exterioare: „Aceste reguli sunt armele în războiul împotriva coronavirusului. Sunt instrumente puternice pentru salvarea vieţii fiecărui cetăţean“.

Mumbai şi Delhi, primele afectate de virus

Principalele oraşe, precum Mumbai şi Delhi, au fost primele afectate de virus. Acesta s-a răspândit, însă, în regiuni şi zone rurale, unde infrastructura sanitară este mai puţin dezvoltată.
În pofida acestei evoluţii a epidemiei, este puţin probabil ca guvernul să decidă asupra unei noi perioade de carantină, după ce prima a afectat economia ţării.

Unele şcoli au fost redeschise. Trenurile, transportul subteran, zborurile interne, pieţele şi restaurantele pot funcţiona în prezent în mod normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS