13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarurile și restaurantele din Anglia se închid la ora 22.00

Barurile și restaurantele din Anglia se închid la ora 22.00

Începând de joi, toate pub-urile, barurile și restaurantele din Anglia se închid la ora 22.00. Măsura a fost luată pentru a limita răspândirea coronavirusului. De asemenea, prin lege, servirea se va face doar la masă, potrivit BBC.

Setul complet de măsuri va fi stabilit de premierul Boris Johnson în Camera Comunelor.
Alerta de Covid-19 a fost ridicată la nivelul 4 în Marea Britanie. Asta înseamnă că rata de transmitere a virusului este mare sau în creștere exponențială.

Închiderea barurilor și restaurantelor la ora 22.00, efecte pozitive unde a fost testată

Michael Gove, ministru în Cabinetul Johnson, a declarat pentru BBC că închiderea barurilor și restaurantelor la ora 22.00 a avut efecte pozitive în zonele unde a fost testată.
Michael Gove a precizat că oamenii ar trebui să lucreze de acasă, „dacă pot”, iar spectacolele sportive să se desfășoare fără spectatori.

Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi

Dacă nu se iau măsuri suplimentare, Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie, a avertizat consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice.

Sir Patrick Vallance a spus că „asta ar putea aduce, în plus, aproximativ 200 de decese pe zi”, după o lună, potrivit BBC. Declarațiile au fost făcute în contextul în care premierul Boris Johnson a spus că analizează dacă este necesar să fie luate și alte măsuri pentru reducerea numărului de îmbolnăviri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS