24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA crescut numărul tinerilor și al cadrelor medicale cu depresie din cauza epidemiei de COVID-19

A crescut numărul tinerilor și al cadrelor medicale cu depresie din cauza epidemiei de COVID-19

Psihologii s-au confruntat în ultima perioadă cu un număr din ce în ce mai mare de persoane cu probleme. Se pare că epidemia de COVID-19 produce efecte mai puțin vizibile în societate. Cei mai vulnerabili sunt tinerii și cadrele medicale, potrivit stiri.tvr.ro.

Din ce în ce mai mulți tineri au probleme psihologice din cauza stresului provocat de epidemia de COVID-19, potrivit specialiștilor. De asemenea, în ultimele luni la specialiști au apelat numeroase cadre medicale epuizate din cauza efortului depus în spitale.

„Adresabilitatea a crescut în sistemul public și privat. Este vorba despre multe solicitări din partea părinților pentru copiii lor cu anxietate, depresie, tulburare de adaptare. Noi, psihologii, avem din ce în ce mai multe solicitări din partea cadrelor medicale care sunt epuizate după efortul de săptămâni, de luni. Asta este o realitate asupra căreia ar trebui să ne aplecăm serios de tot”, a declarat psihologul Mihaela Bucuță.

Aceasta a dezvăluit că, în prezent, se fac mai multe studii privind efectul epidemiei asupra pacienților. Primele concluzii vor fi anunțate până la sfârșitul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS