9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine aruncă gunoi în parc, îl primeşte acasă prin poştă

Cine aruncă gunoi în parc, îl primeşte acasă prin poştă

Popularul parc thailandez Khao Yai a decis că, dacă turiștii nu încep să respecte regulile și mai aruncă gunoi la întâmplare, îl vor primi acasă, prin poştă, scrie ansa, citând BBC.

Ministrul thailandez al mediului, Varawut Silpa-archa, Warawut a postat marţi pe contul său de Facebook o serie de fotografii în care apar gunoaiele, precum şi colete aparţinând unui serviciu de curierat prin intermediul căruia au fost expediate deşeurile.

„Ai uitat asta” este scris pe cutie.

„Vreau ca această acţiune să fie un mesaj clar şi puternic pentru toţi vizitatorii parcului, thailandezi sau străini, că nu vom tolera acest tip de comportament egoist şi dispreţuitor”, a declarat ministrul thailandez al mediului, Warawut Silpa-Archa.

Amenzi consistente

Sticle de plastic, cutii de conserve, borcane de sticlă şi pungi sunt câteva din resturile menajere lăsate în acest parc natural, situat la 125 de km nord-est de capitala Bangkok.

„Nu numai că gunoiul va fi trimis la adresa respectivă, ci va fi anunţată şi poliţia pentru impune o amendă conform legii“, a precizat ministrul Mediului.

El a avertizat că aruncarea gunoiului în parcul naţional constituie o infracţiune care se pedepseşte cu până la 5 ani de închisoare şi amenzi de până la 500.000 de bat (16.000 de dolari sau 13.400 de euro), potrivit legilor locale.

Măsura vizează protecţia mediului şi a animalelor

Parcul de 2.000 de kilometri pătrați este cel mai vechi din Thailanda și este renumit pentru cascadele și peisajele sale. Măsura antipoluare poate fi aplicată datorită faptului că la sosirea turiștilor trebuie să se înregistreze și să-şi declare adresa.

Thailanda, una dintre ţările cu cea mai mai rată a deşeurilor din plastic din lume, preconizează un plan pentru eliminarea progresivă a pungilor din plastic şi polistiren, care de multe ori ajung în mare sau în natură putând provoca moartea animalelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS