12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVirgil Popescu: Prețul la gaz din iarna 2020 va fi mai mic decât prețul din iarna 2019

Virgil Popescu: Prețul la gaz din iarna 2020 va fi mai mic decât prețul din iarna 2019

Prețul la gaz din această iarnă va fi „cu certitudine“ mai mic decât prețul din iarna trecută, a declarat astăzi, la Digi24, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„La 1 iulie, piața de gaze naturale s-a liberalizat. În plus, am schimbat obligația de vânzare centralizată pe piață de gaze cu un gas program release. Practic, prin acest program, am legat prețul gazelor naturale din România de prețul bursei regionale de la Viena. Oferta de gaze pe piață românească este mai mare decât cererea și, evident, avem o ieftinire a prețului gazelor naturale, ajungând un pic sub prețul bursei de la Viena.

Asta înseamnă că piață românească devine piață funcțională și de aceea fluxul de gaze este și de ieșire din România, nu numai de intrare în România. Vestea bună va fi și pentru consumatorul casnic, și pentru consumatorul industrial, aceea că prețul gazului natural în România va fi mai scăzut.

Cu certitudine, prețul din iarna 2020 va fi mai mic decât prețul din iarna 2019.

Prețul gazului a scăzut și avem o referință mai joasă.

Producția Romgaz-ului a crescut în ultima perioadă cu 10%. Acolo, practic, a fost o întărire a echipe manageriale și s-a văzut, s-au redeschis sonde“, a explicat ministrul Economiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS