21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestaurantele din Copenhaga, obligate să închidă la ora 22:00

Restaurantele din Copenhaga, obligate să închidă la ora 22:00

Guvernul danez a anunţat astăzi că impune noi restricţii în capitala Copenhaga pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, între care şi limitarea timpului de funcţionare a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor care vor fi de acum obligate să închidă la ora 22:00, relatează Reuters .

Purtarea măştilor va fi obligatorie în restaurante, cafenele şi baruri atunci când persoanele nu sunt aşezate la mese, a anunţat ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, în cadrul unei conferinţe de presă.

Evenimentele private, precum nunţile şi botezurile, ar trebui să se încheie de asemenea la ora 22:00, a mai spus el.

Măsurile vor intra în vigoare joi, 17 septembrie, şi vor fi valabile până cel puţin la 1 octombrie.

Anunţul are loc după publicarea unei postări pe Facebook de către premierul Mette Frederiksen referitoare la un număr în creştere a infectărilor cu noul coronavirus şi a internărilor în spital din această cauză.

După un vârf al cazurilor de COVID-19, Danemarca a reuşit să controleze rapid răspândirea noului coronavirus după ce a impus restricţii timpurii şi stricte în viaţa publică.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, numărul de noi cazuri a început să crească din nou, cu focare în Aarhus, Ringsted şi, cel mai recent, în zona Copenhaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS