16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestivalurile Untold și Neversea se pregătesc să revină în 2021

Festivalurile Untold și Neversea se pregătesc să revină în 2021

Pandemia a lovit puternic industria de festivaluri în 2020. Untold și Neversea, dar și alte evenimente care strâng anual zeci de mii de participanți din țară și din străinătate, sunt pregătite pentru a reveni la normalitate în 2021. Anunâul a fost făcut astăzi de organizatorii celor două mari festivaluri de muzică, potrivit Hotnews.

Reprezentanții celor mai importante evenimente din România, reuniți în Asociația Română a Organizatorilor de Concerte (AROC), au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Guvernului României. Întâlnirea a avut drept scop pregătirea planului de măsuri ce vor trebui luate în vederea reluării evenimentelor, în condiții de maximă siguranță, în anul 2021.

În perioada următoare se vor organiza grupuri de lucru între cele două părți menționate mai sus, menite să găsească soluții pentru restartarea industriei de evenimente din țară.

Reprezentanții celor două mari manifestări muzicale spun că industria de evenimente din România înseamnă mii de societăți comerciale și ONG-uri implicate în organizarea de evenimente indoor și outdoor, concerte, festivaluri etc. Toate acestea însumează zeci de mii de angajați, furnizori și colaboratori, a căror activitate profesională a fost grav afectată, în cele mai multe cazuri complet stopată.

În plus, impactul în economie pe care îl produc evenimentele și marile festivaluri pe perioada unui an de zile se traduce și în sute de milioane de euro ce sunt angrenați în circuitul economic al României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS