12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece angajați ai Operei Naționale București, confirmați cu COVID-19

Zece angajați ai Operei Naționale București, confirmați cu COVID-19

Opera Naţională Bucureşti a anunţat printr-un comunicat că zece angajaţi ai săi sunt bolnavi de Covid. Spectacolele programate de instituţie au fost amânate, scrie tvr.

În urma întrunirii joi a Consiliului Administrativ, „s-a luat decizia ca tot personalul artistic să intre în studiu la domiciliu pentru următoarele 14 zile, spectacolele fiind suspendate”, se arată în comunicatul transmis de instituție.

Persoanele confirmate pozitiv se află în acest moment în izolare.

După ce instituția a fost înştiinţată despre prima persoană testată pozitiv, toți contacții direcți ai acesteia s-au izolat la domiciliu. După testare, și aceștia au fost confirmați pozitiv, transmit reprezentanții operei.

Instituţia a respectat măsurile în vigoare

Instituția precizează că s-au respectat măsurile de precauție în vigoare. La accesul în incinta Operei Naționale București s-a măsurat temperatura de către personalul de la pază, pentru fiecare angajat în parte, accesul fiind interzis dacă la trei măsurări consecutive temperatura a fost mai mare de 37,3 grade.

„Există căi separate de acces – intrare/ieșire din instituție. A fost respectat portul obligatoriu al măștii de protecție în toate spațiile închise, precum și păstrarea distanței sociale de minimum doi metri. Au fost puse la dispoziția tuturor compartimentelor recipiente cu dezinfectanți și măști de protecție medicale“, scrie în comunicat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS