24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Franţa, sute de pasageri și-au petrecut noaptea în tren

În Franţa, sute de pasageri și-au petrecut noaptea în tren

Mai multe trenuri, inclusiv TGV-uri, au staționat în Franţa chiar și peste 12 ore din cauza unor probleme la rețeaua de contact în zona Bordeaux și către granița spaniolă.

Problemele au început duminică la prânz în zona Dax. Acestea au afectat cinci trenuri și un total de 2.500 de pasageri. Aceştia fie călătoreau către Hendaye, la granița cu Franța, fie către Paris, potrivit Hotnews.

Ministrul Transporturilor din Franța a spus că pasagerii afectați vor fi despăgubiți cu sume ce vor fi de trei ori contravaloarea biletului. Problemele au afectat 60 km de linie de contact, iar circulația va fi reluată complet marți dimineață.

Unele trenuri au ajuns cu cinci ore întârziere

Unele trenuri au ajuns cu cinci ore întârziere. Câțiva pasageri au reușit să ajungă la Paris după ce au schimbat trei trenuri. Cei mai ghinioniști au stat însă în câmp mai mult de 12 ore. Aceştia reclamă faptul că nu au fost informați despre ce se întâmplă. Trenurile erau aglomerate și fiindcă este finalul vacanței și mulți reveneau acasă.

Se pare că a fost vorba de o uriașă „pană de curent“ la rețeaua de alimentare cu energie electrică, iar reparațiile necesare sunt complicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS