9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost comisar european: Țările sărace riscă să nu aibă acces la vaccin

Fost comisar european: Țările sărace riscă să nu aibă acces la vaccin

Numărul total al îmbolnăvirilor de Covid-19 a ajuns duminică la 25.170.439, din care 846.792 de decese și 17.510.604 de pacienți vindecați, potrivit worldometers.info.

Fostul comisar european pentru comerț și fost șef al Organizației Mondiale a Comerțului, Pascal Lamy, acuză faptul că unele state au procedat în mod ”egoist” în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus, acționând pe cont propriu, fără coordonarea necesară cu alte țări.

În context, potrivit Guardian, fostul comisar european ridică semne de întrebare cu privire la modul în care statele vor reacționa atunci când va fi disponibil un vaccin anti-Covid, avertizând că țările sărace ar putea fi lăsate pe dinafară.

Lamy a marșat pe faptul că pandemia a declanșat cea mai mare criză economică de la al Doilea Război Mondial, astfel încât se poate anticipa că inechitățile privind distribuirea și accesul al resurse vor fi accentuate în viitor.

”Trebuie să ne așteptăm ca lumea să fie și mai divizată și mai inechitabilă. Lumea va reveni la normal, doar că va fi mai rău”, a comentat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS