10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateObligativitatea de a purta mască se generalizează în marile oraşe ale Franţei

Obligativitatea de a purta mască se generalizează în marile oraşe ale Franţei

Portul obligatoriu al măştii se generalizează puţin câte puţin în marile oraşe ale Franţei. Potrivit preşedintelui francez Emmanuel Macron, este „o constrângere rezonabilă“, în încercarea de a opri răspândirea noului tip de coronavirus, potrivit Agerpres.

Masca va deveni obligatorie în marele oraş din estul Franţei, Strasbourg, au anunţat autorităţile. În Marsilia a fost luată această măsură la mijlocul lunii august, iar la Paris – vineri.
Măsura, care îi vizează pe cei cu vârste peste 11 ani, va intra în vigoare de sâmbătă dimineaţa „până cel puţin pe 30 septembrie“ la Strasbourg şi în toate comunele departamentului cu peste 10.000 de locuitori, a anunţat prefectura departamentului Bas-Rhin.

Portul obligatoriu al măştii a intrat în vigoare în întreg Parisul

Portul obligatoriu al măştii a intrat în vigoare vineri dimineaţă în întreg Parisul şi zona sa limitrofă. Aici virusul este activ. Până în prezent, portul măştii era cerut doar în unele cartiere sau străzi foarte aglomerate.

La Bordeaux, portul măştii va fi obligatoriu începând de luni

La Bordeaux, în sud-vestul Franţei, portul măştii va fi obligatoriu începând de luni în cea mai mare parte din centrul oraşului. Anunţul a fost făcut de primarul ecologist Pierre Hurmic.

În Marsilia, barurile şi restaurantele trebuie să închidă la ora 23.00

Această măsură este deja în vigoare de la mijlocul lui august în Marsilia, în sud-est. Aici, barurile şi restaurantele trebuie să închidă la ora 23.00.

În ultimele 24 de ore, în Hexagon s-au înregistrat 6.000 de noi cazuri de COVID

Generalizarea progresivă a măştii obligatorii ar urma să permită stăvilirea unei epidemii ce recâştigă teren în Franţa. În ultimele 24 de ore, în Hexagon s-au înregistrat 6.000 de noi cazuri.
„Este o constrângere rezonabilă pe care va trebui să o acceptăm o perioadă“, a subliniat vineri preşedintele francez Emmanuel Macron.
„Cel mai rău lucru ar fi să ne relaxăm astăzi pentru a lăsa virusul să circule mai rapid. Asta ne va duce în mod cert la măsuri de izolare şi, prin urmare, la oprirea de activităţi“, a subliniat Macron.

Cicliştii şi cei care fac jogging, exceptaţi de la portul măştii

La Paris, la fel ca la Strasbourg, cicliştii şi cei care fac jogging sunt exceptaţi de la portul măştii. În celelalte cazuri, nerespectarea obligativităţii de a purta mască este pasibilă de o amendă de 135 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS