20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania vrea să renunțe la testarea obligatorie gratuită a sosirilor în țară

Germania vrea să renunțe la testarea obligatorie gratuită a sosirilor în țară

Germania vrea să renunțe la testarea gratuită obligatorie pentru coronavirus a călătorilor care se întorc în țară. Măsura a fost introdusă la începutul lunii cu scopul de a preveni o recrudescență a coronavirusului. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul german al sănătății, citând constrângerile de la laboratoarele de testare, potrivit Reuters.

În prima săptămână a lunii august au fost introduse testările gratuite, după ce numărul de infecții înregistrate în 24 de ore a depășit din nou pragul de 1.000 de cazuri pentru prima dată din luna mai. Asta a alimentat temerile privind nevoia de reintroducere a măsurilor de carantină.

Măsura a fost criticată de unii experți medicali

Măsura a fost criticată de unii experți medicali. Aceştia o consideră ineficientă întrucât unele persoane care s-au întors din concediu și au fost testate negativ la aeroporturi au fost depistate cu coronavirusul câteva zile mai târziu. Există, de asemenea, lipsuri în ceea ce privește personalul și echipamentele.

Regula care le cere călătorilor care se întorc din zone considerate de risc de autoritățile germane să se autoizoleze timp de 14 zile va rămâne în vigoare. Aceștia pot ieși din carantină cel mai devreme la cinci zile după sosire dacă sunt testați negativ pentru coronavirus.

Autorităţile locale trebuie să intensifice monitorizarea

Testele obligatorii pentru călătorii respectivi vor rămâne de asemenea în vigoare. Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a afirmat că, dacă guvernul va decide la renunțarea testărilor obligatorii generale, va cădea în sarcina autorităților locale să intensifice monitorizarea pentru a se asigura că sunt respectate regulile de carantină.

„Aceasta nu este o rugăminte, este un ordin”, a declarat Spahn. Acesta a adăugat că „este important să prevenim răspândirea virusului în țară de către călători în această perioadă în care numărul de noi infecții rămâne scăzut“.

Multe detalii asupra măsurii, precum cea privind menținerea gratuității testărilor, încă sunt neclare. Institutul Robert Koch afirmă că 42% din contagierile recente au avut loc în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS