15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a ridicat mizeria din piaţa Brestei, a rămas paragina

S-a ridicat mizeria din piaţa Brestei, a rămas paragina

Primăria Craiova a trimis Salubritatea, operatorul de salubrizare al oraşului să ridice mizeria din fosta piaţă din Brestei. Acum, locul este curat, dar rămâne tot insalubru şi la mâna locuitorilor din zonă

În data de 10 august a.c. prezentam în GdS situaţia fostei pieţe din Brestei. Precizam atunci că piaţa este o groapă de gunoi şi un loc insalubru. Mai mult, halele destinate comercianţilor de produse agro-alimentare au fost transformate în garaje de către locuitorii din blocurile învecinate.
Spuneam la acel moment că o investiţi un milion de lei a fost transformat într-o adevărată hazna.

Hală


„Spațiile care adăposteau în trecut piața din Brestei au ajuns o groapă de gunoi, o zonă insalubră și un focar de infecție, sub balcoanele craiovenilor care locuiesc în această zonă. În locul destinat tarabelor pentru legume, acum își parchează locatarii mașinile. Este vorba de un teren de 980 mp din care 780 mp sunt ocupați de construcție. Spațiul are o valoare de 214.516,40 de lei, iar terenul aferent o valoare de inventar de 463.720,32 de lei”.


După ce GdS a întrebat primăria Craiova dacă ştie ce se întâmplă cu această locaţie, zona a fost deratizată. Gunoaiele au dispărut ca prin minune. Ceea ce înseamnă că promisiunea de atunci a viceprimarului Craiovei s-a concretizat.

„Nu cunosc la acest moment cum arată această locație, dar voi vorbi cu cei de la Salubritate să meargă și să salubrizeze acel spațiu”, spunea Stelian Bărăgan.

Halele sunt acum curate


Între timp administraţia locală s-a lămurit că are un spaţiu lăsat în paragină. Totuşi, locaţia rămâne una mizeră, cu miros greu. Banii investiţi aici s-a dovedit a fi aruncaţi pe „apa sâmbetei”.
Un lucru este cert, locuitorii din blocurile vecine beneficiază de garaje acoperite gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS