6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO piață de un milion de lei, transformată în groapă de gunoi

O piață de un milion de lei, transformată în groapă de gunoi


O fostă piață din Craiova în care primăria a investit un milion de lei a fost transformat în groapă de gunoi și parcare pentru locuitorii din zonă.


Spațiile care adăposteau în trecut piața din Brestei au ajuns o groapă de gunoi, o zonă insalubră și un focar de infecție, sub balcoanele craiovenilor care locuiesc în această zonă. În locul destinat tarabelor pentru legume, acum își parchează locatarii mașinile. Este vorba de un teren de 980 mp din care 780 mp sunt ocupați de construcție. Spațiul are o valoare de 214.516,40 de lei, iar terenul aferent o valoare de inventar de 463.720,32 de lei.

Spațiile destinate comerțului au fost vandalizate, geamurile din termopan sparte, bunurile din interior furat. Mai mult locația este plină de gunoaie, aruncate fie de localnicii din această zonă sau de trecători. Locul este o groapă de gunoi în toată regula.


O investiție fără rost

Halele au fost vandalizate și transformate în platforme de gunoi


Piața a fost înființată de administrația locală tot la solicitarea locuitorilor din zonă. Nu mai puțin de 1 milion de lei au fost investiți în 2007 într-un spațiu cu destinație de piață agroalimentară. Aici ar fi trebuit să fie magazine pentru vânzarea produselor lactate și 60 de mese pentru desfacerea produselor agricole. Din investiţia de un milion de lei au mai fost realizate și 70 de locuri de parcare, chiar la intrarea în piaţă.
Numai că piață agroalimentară nu prea a fost vreodată. Din când în când spațiul amenajat a mai fost folosit pentru sacrificarea și vânzarea mieilor în perioada sărbătorilor pascale. Însă gălăgia și mirosul specifice sacrificării animalelor i-au revoltat pe locatarii care au cerut să nu se mai taie miei acolo.
Prin urmare, soarta pieței a fost pecetluită. De ani buni, halele destinate vânzării produselor agroalimentare servesc drept locuri de parcare proprietarilor din blocurile învecinate.


De la piață… la sport

Nici urmă de sală de box


După cum spuneam, inițial clădirile și terenul aferent au fost în administrarea SC Piețe și Târguri SRL. Numai că, locația nu prea își avea rostul chiar sub balcoanele unor blocuri de locuit. Unde mai pui, că la un moment dat aici se sacrificau miei, iar în rest se vindeau păsări și animale mici. Piața a rămas în scurtă vreme fără obiect de activitate, deoarece comercianții o ocoleau. Cu alte cuvinte, piața a fost un eșec. Piețele s-au văzut nevoite să renunțe la locație și în mai 2017, piața a trecut în administrarea primăriei Craiova.
Tot la acea dată terenul și clădirea au fost date în administrare către Sport Club Municipal Craiova. Inițai Sport Club intenționa să amenajeze aici o sală de box. „Spaţiu fiind necesar pentru desfăşurarea antrenamentelor şi competiţiilor”,se arată în raportul care însoțește hotărârea de consiliu din anul 2017, prin care locația iese din administrarea SC Piețe și Târguri SRL.
După încercări eșuate, piața nu a fost amenajată nici ca sală de box. Ea s-a transformat într-o veritabilă groapă de gunoi de un milion de lei.


O piață care și-a pierdut urma


Autoritățile nu prea știu de soarta acestei locații.

„Locația este la Piețe și Târguri, societatea respectivă administrează acel spațiu”, spune inițial purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Întrebați cei de la SC Piețe și Târguri SRL susțin altceva și dovedesc acest lucru cu o hotărâre de Consiliu Local din 2017, când toate bunurile din strada Brestei trec în administrarea Sport Club Craiova.

„Piața din strada Brestei, nr.142A nu mai este în administrarea societății noastre din anul 2017. Aceasta a intrat în patrimoniul primăriei Craiova”, a explicat purtătorul de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Adrian Dinu.

Halele din fosta piață sunt un focar de infecție

Revenind la primărie, de această dată la viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, acesta a spus :

„Nu cunosc la acest moment cum arată această locație, dar voi vorbi cu cei de la Salubritate să meargă și să salubrizeze acel spațiu”

Dan Pascu, directorul Sport Club Municipal Craiova, spune la rândul său că locația nu-i folosește la această dată nici clubului.

„Locația respectivă nu este folosită de noi. ea nu se pretează pentru desfășurarea unor antrenamente sportive. Au fost discuții și a rămas ca primăria să amenajeze acel spațiu și ulterior noi să-l folosim ca sală de antrenament. Acest lucru nu s-a înâmplat, iar în condițiile actuale sunt puține șanse să-l folosim în viitorul apropiat”, a menționat Dan Pascu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS