20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMiei pentru Paşte, doar în Piaţa Brestei din Craiova

Miei pentru Paşte, doar în Piaţa Brestei din Craiova

Singurul spaţiu autorizat din judeţul Dolj în care se va putea face atât comercializarea, cât şi sacrificarea mieilor de Paşte va fi cel amenajat de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL în Piaţa Brestei din Craiova.

Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor de Paşte – trebuie să se realizeze numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare. SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a făcut pregătirile necesare şi a obţinut de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj aprobarea privind amenajarea pe perioadă determinată a unui punct de vânzare şi sacrificare a mieilor în Piaţa Brestei din municipiu.

Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Brestei îşi va desfăşura activitatea începând de luni, 25 aprilie, şi până sâmbătă, 30 aprilie 2016, inclusiv, funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator. Dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. Sacrificarea se va face doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel sunt verificate de un medic veterinar, care le aplică marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de comercializare şi sacrificare pot fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS