11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate17 persoane, testate pozitiv cu COVID-19 la un abator din Scoția unde lucrează sute de români

17 persoane, testate pozitiv cu COVID-19 la un abator din Scoția unde lucrează sute de români

17 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 la un abator de pui din Scoția. Toți cei 900 de angajați ai unității de procesare a cărnii au primit ordin de autoizolare. Abatorul va rămâne închis până la sfârșitul lunii. La abatorul din Scoția, unde au fost înregistrate îmbolnăvirile, lucrează și cetățeni români.

În cazul în care numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 va crește, premierul scoțian ia în calcul o posibilă carantină locală în zona în care se află abatorul, potrivit digi24.ro.

Cristian, un român angajat la Fabrica din Perthshire, a declarat: „Sunt deja vreo 17 cazuri. Acum urmează să fim toți testați. Suntem cel puțin 400 – 500 de români în fabrică. Numai că vreo 40% dintre angajați lucrează cu agenția. Cei care lucrează cu agenția au fost trimiși acasă, anunțați că două săptămâni nu vor lucra. Va fi fabrica închisă și nu vor fi plătiți și nici chiar testați, față de noi, cei care lucrăm la fabrică, şi avem contract“.
Acesta a mai precizat: „Cei de la agenţie le-au spus că singura lor posibilitate este să își ia concediu ca să primească niște bani. Mulți au început să plece. Cei fără contract au început să plece din țară şi nu au fost testați“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS