7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Franţa este obligatorie masca la locul de muncă din septembrie

În Franţa este obligatorie masca la locul de muncă din septembrie

Toţi salariaţii din Franţa trebuie să poarte la locul de muncă masca de protecţie împotriva coronavirusului. Măsura se aplică din septembrie, potrivit rfi.ro.

Ministrul Muncii a decis că masca de protecţie împotriva coronavirusului este indispensabilă la locul de muncă, în toate spaţiile închise ori în care lucrează mai multe persoane. Măsura a fost luată după mai multe negocieri cu partenerii sociali. În Franţa, nici până acum nu a fost reluată activitatea la capacitatea normală. Cel mai probabil, nici din toamnă nu se va reveni la normal. Guvernul recomandă în continuare munca de acasă, în special în zonele în care există un număr mare de îmbolnăviri.

Numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 creşte de la o zi la alta în Franţa

Numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 creşte de la o zi la alta în Franţa. Ministrul Muncii, Elisabeth Borne, insistă asupra obligativităţii purtării acestei măşti pentru toţi cei care lucrează în spaţii închise şi în care se află mai multe persoane: săli de reuniuni; culoare; vestiare; spaţiile deschise comune.

24% din focarele de contaminare sunt în societăţi

În prezent, 24% din focarele de contaminare sunt în societăţi. Jumătate sunt cazuri înregistrate în abatoare ori în exploataţii agricole.

Protocolul actual impune masca doar pentru cazurile în care nu poate fi asigurată o distanţare fizică

Odată cu ridicarea carantinei, în Franţa, autorităţile au decis că fiecare companie trebuie să asigure un stoc de măşti salariaţilor. De asemenea, trebuie să continue să privilegieze munca de acasă, acolo unde este posibil acest lucru. Protocolul actual impune masca doar pentru cazurile în care nu poate fi asigurată o distanţare fizică între salariaţi.

În Franţa, în prezent, o persoană din cinci se îmbolnăveşte cu Covid-19 la locul de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS