13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia introduce obligaţia de a purta masca în aer liber

Italia introduce obligaţia de a purta masca în aer liber

Guvernul italian a decis ieri închiderea discotecilor în plin sezon turistic, ca urmare a creşterii numărului persoanelor infectate cu coronavirus. De asemenea, a impus purtarea măştii în toate circumstanţele în care nu se poate respecta distanţa de un metru între persoane, inclusiv în aer liber. Ordonanţa a fost semnată de ministrul italian al Sănătăţii. Aceasta va intra avea efect până pe 7 septembrie, potrivit digi24.ro.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Italia a crescut la valorile înregistrare în luna mai, adică 479 într-o singură zi.
Din acest motiv, Cabinetul de miniştri italian, la recomandarea Comitetului Ştiinţific, a decis închiderea discotecilor începând cu 17 august. Anunţul a fost făcut de Biroul de Presă al Ministerului italian al Sănătăţii.

Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul patronilor de localuri nocturne

Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul patronilor de localuri nocturne. Aceştia, prin propriul sindicat, au anunţat că pierderile se vor ridica la 4 miliarde de euro.

Documentul va avea efect până la 7 septembrie

Ordonanţa semnată duminică de ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, prevede şi purtarea măştii în toate circumstanţele în care nu se poate respecta distanţa de un metru între persoane, inclusiv în aer liber.
Documentul va intra în vigoare pe 17 august şi va avea efect până la 7 septembrie.

Autorităţile sanitare, îngrijorate şi de scăderea vârstei persoanelor internate la ATI

Autorităţile sanitare sunt îngrijorate şi de scăderea vârstei persoanelor internate la ATI, cum este cazul celor cinci tineri de 20 de ani din Regiunea Puglia şi al fetiţei de 5 ani din Padova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS