18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Bulgaria: Protestatarii au blocat autostrada spre Grecia

Bulgaria: Protestatarii au blocat autostrada spre Grecia

Protestatarii bulgari care cer demisia guvernului Borisov, pe care îl acuză de corupție, au blocat duminică autostrada E79, ce face legătura între Sofia și Kulata-Promachonas, singurul punct de trecere a frontierei spre Grecia. Forțele de ordine au intervenit, însă protestatarii au rămas pe poziții, scriu sire-urile de știri din Bulgaria. Traficul a fost blocat și în centrul Sofiei, unde manifestanții au instalat tabere în mijlocul străzii.

Blocajele pe autostrada E 79 au apărut la 120 de km de Sofia. Pe aici trec turiștii care vor să ajungă în Grecia prin frontiera Kulata Promachonas.

Protestatarii au permis circulația mașinilor din când în când pe un sens , blocându-l pe celălalt, așa că s-au format coloane de mașini. Premierul bulgar și procurorul general sunt acuzați de legături cu oligarhi. Protestatarii spun că vor rămâne în stradă până la rezolvarea revendicărilor.

În Bulgaria au loc proteste antiguvernamentale și anticoruptie de peste 3 săptămâni. Recenta remaniere nu a calmat spiritele. Este conflict deschis între premierul conservator Borisov și președintele Radev, sustinut de socialiști. Luna trecută, birouri ale administrației prezidențiale au fost percheziționate. Parchetul bulgar derulează două anchete ce vizează acuzații de trafic de influență și divulgare de secrete de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.

ȘTIRI GdS

România: 6.162 de teste, efectuate în ultimele 24 de...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.372.340 de teste. Dintre acestea...

România: 30 de decese din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 4.748 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

România: 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 28 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 123.944 de  cazuri de persoane...

Amendă de până la 10.000 de lire sterline pentru...

Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura izolării riscă amenzi de până la 10.000 de lire sterline, potrivit BBC. Cei care au...

India a depăşit pragul de 6 milioane de cazuri...

Ministrul indian al Sănătăţii a anunţat că India a depăşit luni pragul de 6 milioane de cazuri de coronavirus înregistrate oficial.

Alegeri în 1 Mai: Unii au votat, alţii...

Alegeri în 1 Mai: Unii au votat, alţii au anulat buletinul