20.8 C
Craiova
marți, 22 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate În numai nouă zile au apărut cazuri de coronavirus cât în două luni și jumătate

În numai nouă zile au apărut cazuri de coronavirus cât în două luni și jumătate

Situație îngrijorătoare la nivelul județului Gorj, din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus.

În ultimele nouă zile au apărut în jur de 200 de cazuri de coronavirus, aproape jumătate din total. Gorjul era până recent între zonele sigure din țară. Relaxarea regulilor în perioada stării de alertă a făcut ca o bună parte a locuitorilor județului să nu mai poarte masca și să nu mai respecte recomandările autorităților cu privire la distanțarea fizică.

Potrivit statisticilor întocmite în baza datelor furnizate de autoritățile sanitare, în județul Gorj au fost înregistrate în ultimele nouă zile 193 de cazuri de COVID-19. Pe zile, situația se prezintă în felul următor: 10 iulie – 15 cazuri, 11 iulie – 3, 12 iulie – 7, 14 iulie – 1, 15 iulie – 45, 16 iulie – 22, 17 iulie – 48, 18 iulie – 17 și 19 iulie – 5.

După cum se poate observa, la finalul săptămânii trecute a fost atins și vârful de cazuri din ultimele nouă zile, dar este și un record înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus, pe teritoriul județului Gorj.

Probleme cu numărul de paturi

Până în momentul de față, în județul Gorj au fost depistate 545 de cazuri de coronavirus și 14 decese. Din totalul cazurilor de COVID-19, 235 sunt persoane vindecate și externate. Mai rămân însă 310 gorjeni care, în continuare, au coronavirus.

Nu toți sunt însă în spitale. Câteva zeci, peste 40, sunt liberi, după ce au solicitat să fie externați din unitățile medicale în care se aflau. Dacă în Gorj sunt 310 pacienți COVID, unii în spital, alții acasă, în unitățile medicale nu există decât un maximum de 260 de paturi, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Un număr de 45 (5 la ATI, ocupate toate) de paturi sunt la Secția COVID Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Toate locurile pentru pacienți COVID sunt ocupate la Spitalul Județean. La finalul săptămânii trecute erau chiar 43 de pacienți cu coronavirus. Au fost aduse paturi în plus.
La Spitalul COVID din Târgu Cărbunești sunt, în total, 215 locuri (15 la ATI, din care 10 ocupate).

Peste 120 de paturi din cele 200 sunt ocupate și mai sunt 80 de locuri la secțiile Ginecologie și Pediatrie. Acestea pot primi numai gravide, respectiv copii cu COVID.

Prefectul a cerut suplimentarea numărului de paturi

În restul spitalelor din județul Gorj pot fi internați doar suspecți COVID, nu și pacienți. Pacienții ajung la Târgu Jiu sau Târgu Cărbunești. Cele mai multe cazuri de coronavirus au fost depistate în ultimele nouă zile în municipiul Târgu Jiu.

Este vorba de peste 100 de cazuri numai în rândul romilor din cartierele Obreja și Meteor. Dată fiind explozia de cazuri de coronavirus, noul prefect al județului Gorj, Cosmin Pistol, i-a convocat la finalul săptămânii trecute pe managerii unităților sanitare din județ pentru ca, împreună cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Gorj, să facă o analiză a situației îmbolnăvirilor cu Covid-19 în județul Gorj.

Prefectul, DSP și managerii de spitale și-au propus ca săptămâna aceasta să găsească împreună soluții legate de internările persoanelor infectate cu SARS-CoV 2 și a celor cu suspiciuni. În acest fel se încearcă stoparea răspândirii coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Când s-ar putea produce Remdesivir în România

Remdesivir, singurul medicament dovedit eficient, prin studii...

ȘTIRI GdS

Când s-ar putea produce Remdesivir în România

Remdesivir, singurul medicament dovedit eficient, prin studii clinice, împotriva infecției cu noul coronavirus, ar putea fi produs și în Romania. Producătorul american...

Gucci a lansat blugii deteriorați de petele de iarbă

După moda blugilor rupți, o nouă tendință pare să-și facă loc în această nișă: jeanșii cu pete de iarbă și de pământ,...

Iran: Cel mai mare număr zilnic de cazuri COVID-19,...

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat marţi 3.712 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 ore, cel mai mare număr zilnic înregistrat...

SUA a depășit pragul de 200.000 de decese atribuite...

Statele Unite au înregistrat astăzi 200.000 de decese atribuite Covid-19, cu șase săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, potrivit Universității Johns Hopkins.

Președintele Consiliului European a intrat în carantina

Summitul UE de joi şi vineri a fost amânat pentru 1 şi 2 octombrie din cauza faptului că preşedintele Consiliului European, Charles...

Ceremonia de înmânare a premiilor Nobel de la Stockholm...

Ceremonia fizică de înmânare a premiilor Nobel din 10 decembrie de la Stockholm este anulată din cauza pandemiei Covid-19. Este pentru prima...