9.9 C
Craiova
marți, 20 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Avalanșă de cazuri noi de COVID-19 în lume

Avalanșă de cazuri noi de COVID-19 în lume

Numărul cazurilor de persoane infectate a crescut îngrijorător în toată lumea. În Cehia s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri de la începutul pandemiei. În Cehia, cele mai multe cazuri noi sunt în Moravia – Silezia. Au fost impuse, din nou, restricții. În transportul plublic și în spațiile închise masca e obligatorie; evenimentele publice nu pot avea loc cu mai mult de 100 de persoane, iar barurile și restaurantele și-au scurtat programul și se închid la 11 seară.

Iar în Statele Unite, într-un singur stat, Florida, au fost raportate 12.000 de contaminări în doar 24 de ore, în timp ce la nivel național sînt zeci de mii de noi pacienți pozitivi.

Spania are din nou probleme serioase din cauza virusului SARS-Cov-2. Aproape 1.000 de infectări au fost raportate ieri numai în Catalonia.

Autoritătile le-au recomandat celor patru milioane de oameni care locuiesc în regiune să recurgă la autoizolare și să iasă din casă doar dacă au un motiv bine întemeiat.

Acolo sunt peste 150 de focare, iar Franța a anunțat că nu exclude o închidere a frontierei cu Peninsula Iberică.

La Viena, două biserici ortodoxe sârbe au fost închise, după ce preoții și familiile lor au făcut COVID.

Între 400 şi 500 de focare de coronavirus există în prezent în Franţa, a afirmat luni ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran.

Aceste focare sau “clustere” de cazuri de coronavirus se află în special în vestul Franţei, în Mayenne şi în Bretania, puţin afectate în timpul primului val, dar şi în regiunea Grand Est, extrem de lovită de epidemie în primăvară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Monica Niculescu, în sferturi la Ostrava după un duel...

Monica Niculescu a câștigat, în această seară,...

ȘTIRI GdS

Aplicațiile de depistare a contacților COVID din mai multe...

Aplicațiile de depistare a contacților Covid și de avertizare care funcționează în Germania, Irlanda și Italia vor fi conectate.

Angajaţi ai Termocentralei Mintia, depistaţi cu COVID-19

Mai mulţi angajaţi ai Termocentralei Mintia au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Aceştia au prezentat simptomele bolii, au mers la spital, iar testele...

Peste 21.000 de cazuri noi în Regatul Unit

În Regatul Unit s-au raportat marţi 21.331 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, conform unei statistici guvernamentale preluate de Reuters.

112 paturi noi ATI pentru pacienții cu COVID-19 din...

Numărul paturilor de terapie intensivă din unitățile sanitare de la nivelul municipiului București destinat pacienților cu COVID -19 va fi suplimentat.

Lombardia ar putea deveni din nou focar de coronavirus

Lombardia amenință să devină din nou un focar de coronavirus. Numărul bolnavilor grav a crescut dramatic într-o săptămână. Între 12 și 19...

Marcel Vela a numit șef nou la Jandarmerie

Prim-adjunctul Jandarmeriei Bucureşti, Alin Mastan, a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, prin ordin al ministrului Marcel Vela.