17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMacron avertizează că epidemia ar putea reveni în Franţa

Macron avertizează că epidemia ar putea reveni în Franţa

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat marţi că Franţa va trebui să instituie purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice închise. Acest lucru este necesar pentru a stăpâni epidemia de COVID-19, care dă semne de revenire.

„Avem semne“ că în Franţa contagierea „reporneşte totuşi puţin“, a avertizat Macron despre epidemia cu noul coronavirus, potrivit agerpres.ro. Până în prezent, în această ţară au murit peste 30.000 de persoane din cauza epidemiei de coronavirus, în timp ce responsabilii sanitari avertizează cu privire la relaxarea măsurilor preventive.

„Trebuie să prevenim şi să ne pregătim“ pentru o revenire a epidemiei

„Doresc ca masca să fie obligatorie în toate locurile publice închise“, a spus liderul de la Elysee într-un interviu televizat. El a menţionat data de 1 august pentru implementarea acestei măsuri.
Preşedintele francez a amintit ca masca este deja obligatorie în transporturile publice în Franţa, dar acest lucru va trebui „organizat“ şi în locurile publice închise. „Trebuie să prevenim şi să ne pregătim“ pentru o revenire a epidemiei, a indicat Macron în interviul acordat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Franţa, printre primele ţări care vor primi un eventual vaccin descoperit de grupul farmaceutic francez Sanofi

Întrebat dacă Franţa va beneficia cu prioritate de un eventual vaccin descoperit de grupul farmaceutic francez Sanofi, Macron a răspuns că Franţa va fi printre primele ţări care vor primi un asemenea vaccin. Liderul de la Elysee nu va cere o prioritate absolută, considerând „absurd“ un eventual „naţionalism sanitar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS