10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: 150 de agenți economici verificați pentru respectarea normelor din starea de alertă

Olt: 150 de agenți economici verificați pentru respectarea normelor din starea de alertă

Aproximativ 150 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate au fost verificate sâmbăta, 11 iulie a.c., în cadrul unei acțiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat controalele în zonele aglomerate din județul Olt si pe mijloacele de transport în comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Aproximativ 400 de persoane au fost legimitate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

260 efective au participat la acțiuni

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 5.000 de lei, 9 sancțiuni pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții în valoare de 4.500 de lei și o sancțiune în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată la Legea 12/1990.

De asemenea, alte 32 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea regimului circulației rutiere. Valoarea acestor sancțiuni este de 10.730 de lei.

La acțiuni au participat peste 260 de efective.

Acțiunile în sistem integrat vor continua și în zilele următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS