25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii unui colegiu din Târgu Jiu nu vor să revină la școală

Elevii unui colegiu din Târgu Jiu nu vor să revină la școală

La nivelul județului Gorj, din 108 unități școlare, doar una nu va desfășura pregătiri, întrucât elevii au ales să participe la procesul educativ pe platformele educaționale electronice.

Este vorba despre Colegiul Tehnic „Henri Coandă“, din Târgu Jiu. Înscriși pentru pregătire în perioada 2-12 iunie sunt: la clasa a VIII-a – 2.140 de elevi. La clasele a XII-a și a XIII-a: 1.737 de elevi pe județ. Centre de evaluare pentru examenul evaluării naționale vor fi trei pe județ, iar pentru bacalaureat tot trei pe județ.

Urmează încă să se decidă numele unităților de învățământ, în urma reunirii conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj într-o ședință, iar criteriile vor fi în funcție de spațiu, dotări și locație. Vor fi identificate școlile și colegiile care au un număr mai mare de săli de clasă și unde vor putea fi respectate condițiile prevăzute în starea de alertă.

S-a finalizat controlul în școli

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în această săptămână a fost finalizat un control în școlile din județ. A fost verificat modul de pregătire a unităților de învățământ, înainte de începerea orelor de pregătire cu elevii din anii terminali. Nu au fost identificate probleme deosebite, iar directorii și primarii au colaborat pentru a amenaja circuitele de intrare și de ieșire, montarea de covorașe și dispensere cu substanțe dezinfectante.

Mai este nevoie ca măștile de protecție să fie trimise școlilor. Este voie de câte două măști în fiecare zi, atât pentru elevi, cât și pentru personalul care va reveni la școală în perioada 2 – 12 iunie. În funcție de mărimea sălii de clasă, numărul elevilor din fiecare spațiu de curs va fi cuprins între 6 și 10. După finalizarea orelor de pregătire, sălile de clasă vor fi aerisite timp de o oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS