7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMama și nou-născut, decedați după naștere la SJU Craiova

Mama și nou-născut, decedați după naștere la SJU Craiova

O asistentă medicală din Târgu Cărbunești a decedat după ce a născut prin cezariană la SJU Craiova. Copilul a murit în timpul operației de cezariană, iar mama în secția de terapie intensivă, după ce a fost reoperată. „Mama a fost reoperată, nu știu ce s-a întâmplat. A murit în timpul nopții, la AȚI. Am informat Medicina Legală pentru necropsie și, în paralel, a fost sesizată și poliția. În urmă anchetei și a rezultatelor necropsiei, vom vedea ce măsuri luăm la nivelul spitalului, dacă e cazul să sesizăm Colegiul Medicilor, Consiliul Etic din cadrul spitalului. Să vedem dacă este vorba și de o culpă medicală”, a declarat Teodor Sas, managerul SJU Craiova.

Poliția face anchetă

În acest caz a fost sesizată poliția care desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

”La data de 22 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizați cu privire la decesul unei femei de 27 de ani, din Bumbești-Jiu, precum și al nou-născutului acesteia. Aceștia ar fi decedat la scurt timp după naștere, în timp ce se aflau într-un spital din Craiova. În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind totodată dispusă efectuarea de expertize medico-legale, pentru a se stabili cu exactitate cauzele deceselor”, au spus reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS