19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate100 de cazuri de coronavirus depistate în Gorj

100 de cazuri de coronavirus depistate în Gorj

Județul Gorj a ajuns la 100 de cazuri de coronavirus.

Situația epidemiologică la nivelul județului se prezintă astfel: 155 de persoane în carantină instituționalizată, din care 2 au intrat în carantină și 42 au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore; 1.205 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 416 au intrat în autoizolare la domiciliu și 12 au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore; 100 de cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 46 de persoane vindecate și externate; 47 de persoane internate și 7 persoane decedate. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 1.789 de teste, din care 27 sunt în așteptare.

Anchetă epidemiologică la CEO

Ultimele cazuri apărute sunt la Complexul Energetic Oltenia. Aici este în derulare o anchetă epidemiologică. Este vorba de doi salariați, soț și soție, care sunt personal TESA la sediul din Târgu Jiu. Cinci contacți au fost trimiși în izolare la domiciliu. Se caută în continuare și alte persoane care au intrat în contact cu familia respectivă.

„Am mai avut cazuri de coronavirus la Complexul Energetic Oltenia. Este în derulare ancheta epidemiologică. Deja contacții sunt în izolare și nu ar mai fi probleme legat de aceste două cazuri. Se fac eforturi zi de zi pentru a se identifica persoane cu simptome. Este foarte greu mai ales dacă este vorba de asimptomatici. Sunt mii de oameni care zi de zi vin în contact și care folosesc mijloacele de transport în comun. Să sperăm că nu vor mai apărea și alte cazuri de infectare“, a declarat Ion Rușeț, consilier în cadrul CEO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS