8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstabilitate atmosferică şi ploi în aproape toată ţara

Instabilitate atmosferică şi ploi în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de meteorologie a emis mai multe coduri şi o informare meteo care intră în vigoare din această dimineaţă.

Cod galben

În intervalul 20 mai, ora 9.00 – 21 mai, ora 6.00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cod portocaliu

În intervalul 20 mai, ora 13.00 – 21 mai, ora 6.00, va fi instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente.

În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Informare meteorologică

În intervalul de valabilitate 21 mai, ora 6.00 – 21 mai, ora 23.00, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS