15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: "Nu vor urma trei zile fără reguli!"

Iohannis: „Nu vor urma trei zile fără reguli!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că cele trei zile care vor trece până la intrarea în vigoare a stării de alertă nu sunt de „vid legislativ”, ci în această perioadă vor exista reguli pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

„Am văzut discuţii în spaţiul public legate de intrarea în vigoare a noii legi privind starea de alertă abia de luni, iar unii politicieni, care se dovedesc total iresponsabili, alimentează ideea de vid legislativ. Dragi români, nu vor urma trei zile fără reguli şi restricţii! Reîntoarcerea bruscă la situaţia de dinainte de pandemie este imposibilă. Virusul nu ţine cont de acte administrative, iar renunţarea prematură la toate regulile care s-au dovedit bune ar însemna o gravă eroare”, a afirmat Iohannis într-o declaraţie susţinută la Cotroceni.

El a adăugat că „avem un cadru legal în vigoare şi în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele trei zile să păstrăm toate regulile necesare pentru ca sănătatea şi viaţa cetăţenilor să nu fie puse în pericol”.

Şeful statului a amintit că vineri se încheie starea de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS