17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie: 20.000 de rezidenţi din cămine de îngrijire, morţi din cauza COVID-19

Marea Britanie: 20.000 de rezidenţi din cămine de îngrijire, morţi din cauza COVID-19

Cel puţin 20.000 de persoane au murit în căminele de îngrijire din Anglia şi Ţara Galilor, ca urmare a pandemiei, conform calculelor Reuters bazate pe date oficiale.

În cele opt săptămâni până la 1 mai, 37.627 de persoane au murit din cauze diverse în căminele de îngrijire din Anglia şi Ţara Galilor, potrivit datelor Oficiului Naţional de Statistică (ONS).

Pe baza unei comparaţii cu media deceselor săptămânale în căminele de îngrijire din aceeaşi perioadă pe parcursul a cinci ani, Reuters a calculat că decesele suplimentare au fost de peste 19.900 în Anglia şi Ţara Galilor.

Statisticienii consideră că comparaţiile dintre numărul suplimentar de decese faţă de mortalitatea medie este cea mai exactă modalitate de a judeca consecinţele pandemiei, inclusiv decesele provocate direct de pandemie sau alte decese cauzate indirect.

Numărul total de decese provocate de COVID-19 din Marea Britanie depăşeşte acum 40.000, fiind de departe cel mai grav bilanţ din Europa, ridicând mai multe întrebări cu privire la gestionarea crizei de către primul ministru Boris Johnson.

Datele au apărut la o zi după ce Johnson a prezentat un plan de revenire treptată a britanicilor la serviciu, inclusiv sfaturi privind purtarea de măşti confecţionate acasă, dar planul a provocat confuzie.

Liderii din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au spus că sfaturile date de Johnson nu se aplică decât Angliei. Ei le-au spus oamenilor să stea încă acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS