10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVela: Restricțiile de zbor către şi dinspre Spania se menţin

Vela: Restricțiile de zbor către şi dinspre Spania se menţin

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat luni prevederile Ordonanței militare 11, ultima dinaintea ieșirii din starea de urgență. Orașul Țăndărei va ieși din carantină. Se mențin restricțiile de zbor către şi dinspre Spania până pe 14 mai.

Marcel Vela a spus că sunt exceptate de la măsurile de carantinare sau izolare personalul navigant, fluvial și maritim, care vine din porturi sau țări catalogate ca zone roșii sau galbene în ipoteza în care acest personal navigant nu prezintă simptome COVID-19 și se încadrează în măsurile anterioare nu este obligat să intre în izolare. Această măsură este sinonimă cu cea adoptată pentru piloți și echipajele aeronavelor sau pentru șoferii camioanelor care transportă marfă.

Vela: Să fim responsabili şi după ridicarea stării de urgenţă

Ministrul Vela a mulţumit românilor pentru tot ce au făcut în aceste două luni că au fost responsabili, prevăzători și că au avut grijă de sănătatea tuturor. „Știu că nu a fost ușor. Trebuie acum să transmitem un gând pios celor care au pierdut pe cei dragi. Fiecare ați fost un erou, fie că ați fost medici, fie în forțele de ordine, fie că ați suferit în zone de carantină sau ați stat în izolare, fie că ați lucrat într-o brutărie și ați frământat pâinea cea de toate zilele, sau ați trudit la locul de muncă. Fiecare dintre dvs sunteți un erou și împreună am reușit ca România să fie azi la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul UE comparativ cu alte state care au pornit de la același nivel cu noi.

Urmează o perioadă grea, trebuie să o gestionăm la fel de atenți, e păcat să stricăm ce am realizat în aceste două luni.

Eroi au fost și bunicii care au stat acasă. Toate aceste eforturi trebuie le analizăm, cântărim și să decidem împreună că trebuie să fim extrem de responsabili, pentru că acest virus nu ia pauză și nu intră în vacanță.

Suntem cu toții ctitori la o pagină importantă din istoria României. Mulțumesc tuturor pentru efort, dăruire și patriotism. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus Marcel Vela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS