5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia a depăşit pragul de 100.000 de cazuri de COVID-19

Rusia a depăşit pragul de 100.000 de cazuri de COVID-19

Rusia a depăşit ieri pragul de 100.000 de cazuri de COVID-19, în timp ce bilanţul victimelor este de 1.073. Oficialii ruşi au anunţat si un număr record de pacienţi noi într-o singură zi – aproape 7.100.

Printre ei, chiar premierul Mihail Mişustin, care l-a informat pe preşedintele Putin despre starea sa în timpul unei şedinţe a guvernului.

Vorbind la o reuniune televizată, Mişustin a sugerat ca prim-vicepremierul Andrei Belousov să devină prim-ministru interimar pe perioada absenţei sale. Putin i-a acceptat propunerea.

Nu este clar cât de gravă este starea de sănătate a premierului.

Mihail Mişustin a fost numit premier printr-o decizie surpriză a lui Vladimir Putin, în ianuarie acest an, când l-a înlocuit pe Dimitri Medvedeev.

Mikhail Mishustin a transmis un apel către populaţie. „Fac apel la cetăţenii noştri să trateze infecţia cu noul coronavirus şi epidemia cât mai serios cu putinţă. Vine vacanţa de 1 Mai, vă cer să staţi acasă şi să respectaţi toate restricţiile”.

Numărul infecţiilor ar putea fi mai mare în Rusia, pentru că puțini sunt testați și mulți bolnavi sunt asimptomatici. Spitalele încearcă să facă faţă numărului mare de pacienţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS