17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Economiei: Va fi un necesar de 100 milioane de măşti după 15 mai

Ministrul Economiei: Va fi un necesar de 100 milioane de măşti după 15 mai

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că primele estimări arată că va exista un necesar de circa 100 de milioane de măşti de protecţie după ridicarea restricţiilor din 15 mai. Cel mult 30% va putea fi asigurat din producţie internă, iar preţul ar trebui să fie de aproximativ 2 lei pe bucată.

„Estimăm că va fi un necesar de 100 de milioane de măşti după 15 mai pentru a avea un stoc. Obligativitatea măştilor va fi pentru cei din spaţiile închise, iar principala noastră preocupare est să asigurăm aceste sotocuri. Din producţia internă, în luna mai nu vom putea avea acestă prducţie. Poate 20 – 30% şi atunci e clar că e nevoie de un necesar de import”, a spus Virgil Popescu, vineri, la Digi24.

El susţine ca a avut discuţii cu lanţurile de retail pentru a se asigura că în data de 16 mai se vor găsi măşti la preţuri rezonabile.

„Veţi găsi măşti la preţuri rezonabile, în jurul cifrei de 2 lei. Repet, în jurul cifrei de 2 lei, nu vreau să vad speculaţii pe piaţă. Şi cu lanţurile de farmacii pentru că şi acolo trebuie să se găsească măşti.

Nu vrem să intervenim pe preţ ci vrem să oferim măşti la preţuri competitive în aşa fel încât preţul de vânzare să fie la această sumă. Statul se va ocupa, dacă nu-şi pot retalierii şi farmaciile să-şi facă singuri importurile să se aprovizioneze de la producători interni. Vrem să avem în depozite măşti pentru toată lumea, pentru toţi revânzătorii, retailerii, pentru lanţurile de farmacii care dorec să achiziţioneze, să nu fie pernurie. Când va fi penurie atunci preţul ar putea fi speculat. Vrem ca oferta să fie mai mare decât cererea ca preţul să fie unul normal”, a mai declarat ministrul Economiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS