17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelgia începe prima etapă de relaxare a restricțiilor

Belgia începe prima etapă de relaxare a restricțiilor

În Belgia, de luni, începe prima etapă de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Relaxarea restricțiilor apare în contextual în care, în ultimele săptămâni, laboratoarele de analize și-au dublat capacitatea de testare la 15 mii de teste zilnic.

În Belgia, doar merceriile și magazinele care vând țesături se pot redeschide, având în vedere că mulți au ales să își confecționeze singuri măști de protecție.

Cafenelele, barurile și restaurantele, rămân închise.

Vor fi permise activitățile în aer liber cu cel mult două persoane, indiferent dacă acestea locuiesc sau nu sub același acoperiș.

Autoritățile le recomandă în continuare belgienilor să nu facă decât deplasări de strictă necesitate: pentru a merge la lucru, la cumpărături și la medic.

De altfel, din 4 mai, cei care nu pot munci de acasă, pot reveni la serviciu, dar angajatorii sunt obligați să ia măsuri pentru a respecta distanțarea socială, iar acolo unde nu se poate, masca este obligatorie.

Și cei care călătoresc cu autobuzul, tramvaiul, metroul sau trenul trebuie să poarte mască, iar obligația a fost instituită inclusiv pentru copiii care au împlinit 12 ani.

La 11 mai, va urma a doua etapă de relaxare a restricțiilor, când vor fi redeschise magazinele.

Elevii nu se întorc deocamdată la școală.

La 18 mai, ar putea fi însă redeschise anumite unități de învățământ.

În Belgia, s-au înregistrat până acum, aproape 49 de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus și peste 7.500 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS