21.2 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateMilitari din Afganistan, Irak şi Republica Centrafricană, repatriaţi

Militari din Afganistan, Irak şi Republica Centrafricană, repatriaţi

Ministerul Apărării a anunțat marți că 70 de militari dislocați în Afganistan, Irak și Republica Centrafricană vor fi repatriați, în contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată după consultări cu NATO și cu Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, s-a decis reconfigurarea numărului de militari români care acționează în următoarea perioadă în unele misiuni internaţionale.

Acest lucru presupune repatrierea a 70 de militari din Afganistan, Irak și Republica Centrafricană.

„Astfel, aproximativ 70 dintre militarii dislocați de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO ‘Resolute Support’, în Irak – misiunea de tip coaliţie ‘Inherent Resolve’ şi în Republica Centrafricană – misiunea Uniunii Europene de instruire şi consiliere vor fi repatriaţi. Ei se vor putea reîntoarce în teatrele de operaţii, în situația în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective. Măsuri similare au fost luate și de alte țări din NATO, Uniunea Europeană sau partenere”, se arată în comunicat.

Măsurile de reconfigurare au fost luate după consultări cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, în toate celalalte misiuni internaţionale, configuraţia militarilor rămâne neschimbată.

Toate situaţiile epidemiologice sunt evaluate de către Ministerul Apărării, pentru a stabili dacă se impun şi alte măsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS