10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria va relaxa măsurile de izolare din 15 mai

Austria va relaxa măsurile de izolare din 15 mai

Austria a anunțat marți că va relaxa şi mai mult măsurile de izolare începând cu 15 mai, când va fi permisă redeschiderea restaurantelor şi a cafenelelor şi vor putea fi reluate serviciile religioase.

”Ne îndreptăm mai repede aici faţă de alte ţări către un fel de nouă normalitate”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

Potrivit acestuia, ”afacerile gastronomice”, termen care include şi barurile, se vor putea redeschide pe 15 mai, cu un program de funcţionare până cel târziu la ora 23.00. Din aceeaşi zi va fi permisă şi reluarea serviciilor religioase.

Săptămâna aceasta au fost redeschise în Austria magazinele mici (care au mai puţin de 400 de metri pătraţi), celelalte magazine urmând să-şi reia activitatea pe 1 mai.

Masca, obligatorie în supermarketuri

Dar este obligatorie masca în supermarketuri, numărul persoanelor care au acces în acestea este limitat. Călătoriile interne şi internaţionale rămân restricţionate. Orice adunare publică rămâne interzisă, inclusiv evenimentele sportive şi culturale.

Masca este obligatorie şi în transportul public, portul acesteia făcând partea din ”noua normalitate”, a insistat cancelarul Kurz.

La începutul lunii mai Austria va redeschide de asemenea şcolile pentru elevii din clasele terminale. Ceilalţi elevi urmează să-şi reia cursurile treptat începând cu 15 mai.

La jumătatea lunii mai se vor redeschide și spațiile culturale, inclusiv bibliotecile, librăriile și unele muzee.

Evenimentele la care se adună multă lume, precum festivalurile, rămân însă suspendate până pe 31 august.

Austria a înregistrat până astăzi 14.873 de cazuri și 491 de decese cauzate de noul coronavirus, dar a reușit să țină epidemia sub control, cu circa 100 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS