10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus. La nivel naţional, bilanțul deceselor a ajuns la 411

Coronavirus. La nivel naţional, bilanțul deceselor a ajuns la 411

Grupul de Comunicare Strategică anunță încă 11 decese ale unor pacienți testați pozitiv pentru infecție cu noul coronavirus. Sunt persoane cu vârste cuprinse între 46 și 94 de ani. Astfel, la nivel național, bilanțul deceselor a ajuns la 411 victime.

A 401-a victimă este un bărbat de 77 de ani din județul Vrancea, internat în Spitalul Municipal de Urgență Adjud, al secția de Boli Infecțioase în data de 14 aprilie. A fost testat pentru infecțai cu COVID-19 pe data de 14 aprilie, rezultatul testului a venit pe 16 aprilie, iar pacientul a decedat pe 15 aprilie. Acesta suferea de boală cardiovasculară, diabet zaharat și boală pulmonară cronică.

A 402-a victimă este o femeie de 84 ani din județul Vrancea. A fost internată în Spitalul Județean de Urgență Focșani-Chirurgie în data de 23 aprilie pentru escare neglijate. Femeia era contact cu un caz confirmat. Aceasta a fost transferată în Spitalul din Adjud în 11 aprilie cu suspiciunea de Pneumonie acută interstițială cu COVID-19. I s-au recoltat probe în data de 11 aprilie, rezultatul pozitiv a venit pe 13 aprilie, iar pacienta a decedat pe 17 aprilie. Femeia avea multiple comorbidități: boală cardiovasculară, HTA, boală cronică neurologică, boală pulmonară cronică.

A 403-a victimă este un bărbat de 74 de ani din județul Argeș, internat în Spitalul Municipal de Urgență Campulung în data de 10 aprilie. A fost testat pe 11 aprilie, confirmat două zile mai târziu și a decedat pe 17 aprilie. El suferea și de hepatită cronică toxică metabolică și etilism cronic.

A 404-a victimă este o femeie în vârstă de 46 ani din județul Galați, venită din Anglia în 13 aprilie. A fost internată în aceeași zi în Spitalul Județean de Urgență Galați (ATI – intubată). Rezultatul pozitiv al testului pentru infecția cu COVID-19 a venit pe 13 aprilie, iar femeia a decedat pe 17 aprilie. Ea era diagnosticată și cu diabet zaharat, obezitate, HTA, boală hepatică cronică.

A 405-a victimă este o femeie de 80 de ani din județul Galați. Este vorba despre o pacientă din azilul de bătrâni din Galați. Confirmarea infecției cu SARS-CoV-2 a venit pe 8 aprilie. Două zile mai târziu, aceasta a fost internată în Spitalul Județean de Urgență Galați și a decedat pe 16 aprilie. Pacienta suferea și de diabet zaharat, polineuropatie diabetică, BPOC, nefropatie diabetică.

Coronavirus
Coronavirus

A 406-a victimă este un bărbat de 61 de ani din județul Suceava, internat în Spitalul Județean de Urgență Suceava pe 4 aprilie. Pacientul mai fusese internat în secția de gastroenetrologie din aceeași unitate medicală și în perioada 10-17 martie. Confirmarea infecției cu COVID-19 a venit pe 11 aprilie, iar bărbatul a decedat pe 15 aprilie. Acesta suferea și de ciroză hepatică decompensată

A 407-a victimă este o femeie de 83 de ani, din județul Suceava, intternată la Spitalul Județean de Urgență pe 10 aprilie. Este contact cu fiica sa confirmată pozitiv pe 3 aprilie. Rezultatul pozitiv al testării pentru COVID-19 a venit pe 11 aprilie, iar pacienta a decedat pe 15 aprilie. Ea era diagnosticată și cu artroză invalidantă și hipertensiune arterială.

A 408-a victimă este un bărbat de 94 de ani din București, pacient al unei clinici de dializă. A fost confirmat pe data de 27 martie, ulterior internat în Spitalul Colentina pe 30 martie și transferat în secția de ATI pe 16 aprilie, zi în care a survenit și decesul acestuia. Pacientul avea multiple comorbidități: boală cronică renala stadiul V, HTA stadiul III, boală cardică ischemică, insuficiență cardiacă congestiva stadiul IV, nefropatie, arteriopatie obliterantă membre inferioare.

A 409-a victimă este un bărbat de 58 de ani din județul Argeș, internat în Spitalul Județean de Urgență Pitești în data de 14 aprilie, transferat în data de 16 aprilie în ATI – Spitalul Orășenesc Mioveni. Afost confirmat pe data de 16 aprilie și a decedat pe 17 aprilie. Bărbatul suferea și de cardiomiopatie dilatativă, insuficiență cardiacă stadiul IV, fibrilație atrială, hipertensiune pulmonară cronică, pneumoperitoneu, abdomen acut chirurgical.

Numărul deceselor din cauza Covid-19 urcă la 400
Numărul deceselor din cauza Covid-19 urcă la 400

A 410-a victimă este un bărbat de 83 de ani din județul Constanța, internat în Spitalul Județean Constanța în data de 23 martie, transferat la Spitalul Boli Infecțioase Constanta în data de 11 aprilie. Rezultatul pozitiv al testului a venit pe 11 aprilie, iar pacientul a decedat pe 16 aprilie. Acesta era diagnosticat și cu HTA, boala cardiovasculară, ciroză hepatica și sechele TBC.

A 411-a victimă este un bărbat în vârstă de 58 de ani din județul Suceava, internat în secția de ATI a  Spitalului Județean de Urgență Suceava pe 14 aprilie. Confirmarea infecției cu COVID-19 a venit pe 15 aprilie, iar pacientul a decedat pe 16 aprilie. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pacientul nu avea antecedente personale patologice cunoscute

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS