0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Armata a ridicat un spital modular la Constanța

Armata a ridicat un spital modular la Constanța

-

Armata a ridicat la Constanța, pe stadionul Portul, din Constanța, un spital modular denumit Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) și care ar urma să deservească zona Dobrogei pe perioada pandemiei de coronavirus, scrie Hotnews. Unitatea modulară este compusă dintr-un spital cu o capacitate de 56 de locuri și o tabără de carantină și izolare cu o capacitate de 120 de locuri.

„Această facilitate medicală are scopul de a deservi cazurile ușoare și medii ale infecției cu virusul COVID-19. Spitalul cu 56 de paturi are și 4 paturi destinate pentru terapie intensivă a pacienților infectați cu virusul COVID-19 și a căror stare de sănătate se degradează până când aceștia pot fi preluați de către o facilitate medicală mai avansată”, explică locotenent-colonelul medic Nicolae Cătălin Boca, comandantul sistemului modular medical ridicat de MApN la Constanța.

„În momentul de față s-au terminat lucrările de operaționalizare logistică a întregului campus, urmând ca în cel mai scurt timp să urmeze operaționalizarea din punct de vedere medical. Asta înseamnă aducerea restului de echipament medical necesar preucm și instruirea personalului pentru a lucra în acest campus care este o noutate în zona Dobrogei”, mai spune medicul militar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Polaris trebuie să scape în 3 luni Târgu Jiul...

Administratorul depozitului de gunoi de la Târgu Jiu are termen trei luni de zile pentru eliminarea poluării olfactive. Este înțelegerea la care s-a ajuns...

Peste 400 de mașini sunt abandonate pe domeniul public...

Peste 400 de mașini sunt abandonate în prezent pe domeniul public din Târgu Jiu. Este vorba de mașini care nu sunt folosite de proprietarii...

CEO a ajuns pe locul al doilea în topul...

Complexul Energetic Oltenia a urcat luni pe locul al doilea în topul producătorilor de energie electrică din țară. Pe prima poziție se află de...