13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE / Coronavirus. Situația la zi din România. Numărul deceselor: 306

UPDATE / Coronavirus. Situația la zi din România. Numărul deceselor: 306

UPDATE, ora 10.30. Încă 15 români și-au pierdut viața din cauza coronavirusului. Bilanțul total al victimelor ajunge la 306, potrivit datelor raporate duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul cadrelor medicale care au murit din cauza epidemiei de coronavirus este de doi. Majoritatea oamenilor care și-au pierdut viața sunt persoane în vârstă, însă printre victime se numără și un tânăr de 34 de ani, diagnosticat și cu imunodepresie, și un bărbat de 38 de ani care ar fi suferit de insuficiență renală și hepatită de tip C, fiind pe dializă.

Coronavirus. Situația la zi din România. Pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, până acum (sâmbătă – n.r.), 290 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman  și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acel moment, erau internați 208 pacienți.

Coronavirus. Situația la zi din România

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.193 de persoane. Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 62.328 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 558 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 2.183 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS