20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul coronavirus poate supravieţui pe măștile de protecție 7 zile

Noul coronavirus poate supravieţui pe măștile de protecție 7 zile

Noul coronavirus rezistă până la trei ore pe unele suprafețe cum ar fi șervețelele, dar poate să rămână zile întregi pe bancnote, metal şi plastic, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Hong Kong.

De asemenea, acesta poate să reziste pe suprafețele din oțel inoxidabil și plastic până la patru zile, iar pe stratul exterior al unei măști pentru față timp de o săptămână, potrivit South China Morning Post.

Raportul, publicat de The Lancet, se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări despre stabilitatea Sars-CoV-2 și despre cum poate fi prevenită transmiterea acestuia.

„Sars-CoV-2 poate fi extrem de stabil într-un mediu favorabil, dar este vulnerabil la metode obișnuite de dezinfectare”, spun cercetătorii de la școala de sănătate publică, Leo Poon Lit-man, șeful diviziei de științe a laboratorului de sănătate publică, și Malik Peiris.

În cadrul studiului, cercetătorii au testat cât timp rezistă virusul la temperatura camerei pe diverse suprafețe. Pe șervețele a rezistat mai puțin de trei ore, în timp ce de pe lemn și haine a dispărut a doua zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS