21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: A scăzut numărul deceselor în 24 de ore

Franţa: A scăzut numărul deceselor în 24 de ore

Franța a raportat, ieri, 441 de decese din cauza noului coronavirus în 24 de ore, mai puţine decât numărul record de 588 înregistrat în ziua precedentă. Acest lucru a adus numărul total de decese la 7.560 de la începerea epidemiei, a declarat jurnaliștilor directorul agenţiei medicale franceze, Jerome Salomon.

Dintre aceștia, 5.532 au murit în spital și 2.028 în cămine de bătrâni, potrivit France 24. Salomon a spus că acum sunt internate 28.143 de pacienţi cu coronavirus în spital. 6.838 dintre aceştia se află la terapie intensivă, cu o creștere zilnică de 176 de pacienți critici.

Franța a fost blocată din 17 martie în încercarea de a încetini răspândirea epidemiei, fiind permise doar călătorii esențiale care trebuie justificate cu o hârtie semnată.

„Pandemia Covid-19 este complet fără precedent, cu mii de cazuri grave și mii de decese”, a spus Salomon. Au existat 68.605 de cazuri de coronavirus confirmate în Franța, dar acest lucru nu este total, deoarece testul pentru virus nu este universal. În timp ce s-a înregistrat o încetinire a ratei noilor internări în terapie intensivă, Salomon a avertizat că „acum nu este momentul să relaxezi efortul. Vă spun în această seară: rămâneți acasă pentru a salva vieți”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS