16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătății anunță anchete în cazul bărbatului decedat în Timiș

Ministrul Sănătății anunță anchete în cazul bărbatului decedat în Timiș

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri dimineață că vor fi făcute anchete la Timișoara pentru a stabili ce s-a întâmplat în cazul bărbatului de 49 de ani decedat din cauza coronavirusului după ce a mers la două spitale, a fost diagnosticat cu pneumonie și neinternat. Dacă nu suntem atenți, vom avea mai multe Suceve, a spus Tătaru.

Întrebat, vineri dimineață, la sosirea la minister, despre situația revoltătoare a pacientului decedat la Timișoara, Nelu Tătaru a spus că se vor face anchete.

El a mai declarat că va face o analiză a situației din teritoriu, „care este mai mult sau mai puțin ceea ce știam noi de la centru”, și va avea o ședință cu grupul de lucru la care va participa și Ludovic Orban.

„Siguranța personalului medical este prioritară. (…) Dacă nu suntem atenți, vom duce la mai multe Suceve”, a afirmat Nelu Tătaru.

El a spus că sunt necesare o anchetă epidemiologică făcută corect, testarea corectă a pacienților, iar „dacă capacitatea de testare va permite, se va face extinderea anchetei epidemiologice și testarea persoanelor din categoriile de risc”.

Numărul deceselor înregistrate în România din cauza coronavirusului a ajuns la 24.
Printre pacienții decedați se află un bărbat de 49 de ani din Timiș. El a fost de două ori diagnosticat cu pneumonie acută, prima oară în 20 martie, fără să fie însă internat la niciunul dintre cele două diagnostice. El a fost testat pentru COVID de-abia în 24 martie, când starea i s-a agravat și a chemat ambulanșa, după care a fost „lăsat la domiciliu”.

Grupul de comunicare strategică preciza că bărbatul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială) și că, potrivit pacientului, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS