29.5 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu: Persoanele și companiile care nu-și pot plăti ratele pot cere de la bănci o „păsuire”

Florin Cîțu: Persoanele și companiile care nu-și pot plăti ratele pot cere de la bănci o „păsuire”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat marți, la Digi 24, că Guvernul va adopta joi o ordonanță de urgență prin care persoanele și companiile care nu-și pot plăti ratele vor putea cere băncilor de la care au contractat creditele o amânare, fără să prezinte vreun document justificativ.

„Nu vom discrimina. Cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. (…) Cei care au nevoie de păsuire pe această perioadă, și va fi mai mare decât starea de urgență, vor putea să apeleze această facilitate”, a precizat Florin Cîțu.

„Nu trebuie certificat nimic. Cei care au nevoie de păsuire vor putea să apeleze la această facilitate”, a spus Cîțu, într-o intervenție telefonică.

Această facilitate va dura „mai mult decât perioada de stare de urgență”. Chestionat dacă este o perioadă mai aproape de trei luni sau de șase luni, ministrul a răspuns: „mai aproape de 6 luni”.

Însă este vorba de „o păsuire” deoarece „nu putem să ștergem ratele”, a precizat Florin Cîțu.

Măsura va intra în vigoare din momentul publicării ordonanței de urgență în Monitorul Oficial, a mai spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS