13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstructor pentru proiectarea și asfaltarea străzilor din Rânca

Constructor pentru proiectarea și asfaltarea străzilor din Rânca

Străzile din stațiunea Rânca vor fi asfaltate anul acesta. Este vorba de drumurile laterale care se află în administrarea Primăriei din Baia de Fier.

Jumătate din străzile din Rânca sunt în administrarea Primăriei din Baia de Fier, iar cealaltă jumătate a Primăriei Novaci. Edilii din Baia de Fier au scos la licitație proiectul, asistența tehnică și execuția lucrărilor. A fost găsit și un constructor pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri stradale zona turistică montană Ranca- Corneșu Mare, comuna Baia de Fier.

Contractul a fost atribuit recent, iar societatea care a obținut contractul va demara etapa de proiectare. După ce proiectul va fi gata, se va putea trece la lucrările de asfaltare propriu-zise. De precizat că în zona Rânca nu a fost asfaltat niciodată.

Premieră în 2020

Astfel, drumurile interioare din stațiunea montană Rânca vor fi asfaltate în premeiră anul acesta. Este vorba de străzile administrate de către Primăria din Baia de Fier. Este prevăzută deja finanțarea, deci, imediat ce va fi disponibil proiectul, se va putea trece la asfaltare. Lucrările ar urma să înceapă în această primăvară.

Autoritățile locale vor avea astfel la dispoziție întreg sezonul de primăvară – vară – toamnă, când vremea va permite executarea lucrărilor și poate chiar finalizarea contractului, cel puțin la partea de carosabil, dacă nu și la rigole și la alte elemente specifice. Un proiect pentru asfaltarea străzilor din Rânca și care aparțin de Primăria Novaci a fost, de asemenea, finalizat. Rămâne de văzut dacă va fi organizată în timp util o licitație pentru atribuirea contractului.

Interesul ar fi ca asfaltarea să fie finaliazată în toată stațiunea cât mai repede. Acest lucru ar crește gradul de modernizare a stațiunii și ar avea ca efect creșterea numărului de turiști. În prezent, singurul dum cu asfat care traversează stațiunea este Transalpina, DN 67 C.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS