21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculația trenurilor spre și dinspre Craiova se desfășoară în condiții speciale

Circulația trenurilor spre și dinspre Craiova se desfășoară în condiții speciale

Circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova (și retur) se desfășoară în continuare în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova (și retur), informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. .

Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din trenurile care asigură legătura între Capitală și vestul țării “este o măsură necesară pentru menținerea continuității circulației feroviare pe relația București Nord – Craiova și retur, dar și pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenție care acționează în zona deraierii, cu utilaje de mare tonaj”, spun reprezentanţii CFR.

13 vagoane au deraiat între Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt

În prima parte a zilei, reprezentanții SC Electrificare CFR au intervenit cu drezine pantograf și au demontat linia de contact, între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt, intervenție obligatorie pentru accesul a două trenuri de lucru, dotate fiecare cu vinciuri hidraulice și macara de mare tonaj, utilaje cu care se acționează la această oră pentru ridicarea și repunerea pe șină a vagoanelor deraiate.

De asemenea, personalul Diviziei Linii, din cadrul Sucursalei Regionale CF Craiova, a transportat deja în zona deraierii materialele necesare pentru repararea liniei de cale ferată, distrusă pe o porțiune de 100 m pe firul II, iar pe firul I, pe o lungime de 30 m.

“Menționăm faptul că, pentru redeschiderea circulației feroviare pe un sens, lucrările de reparații se vor desfășura într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulației, personalul feroviar va interveni pentru reparații și pe firul II”, se mai arată în comunicatul transmis redacţiei.

Circulația feroviară pe secția CF București – Craiova a fost închisă, în cursul dimineţii de luni, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele – Dragănești Olt. Acest eveniment este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS