Acasă Actualitate Elevii fac orele de educație plastică la Galeriile de Artă

Elevii fac orele de educație plastică la Galeriile de Artă

-

La Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu a debutat luni proiectul „Cenaclul ARTE – Constantin Brâncuși“.

Profesorii de educație plastică și elevii de la Şcolile gimnaziale „Alexandru Ștefulescu“ și „Constantin Săvoiu“ au avut ocazia să desfășoare orele de specialitate într-un cadru creativ, înconjurați de lucrări executate de artiști plastici profesioniști. Materialele necesare desfășurării activităților sunt puse la dispoziție de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși“.

La finalul orelor de curs, lucrările executate de către elevi vor fi păstrate de organizatori, pentru ca, periodic, să fie expuse atât pe simezele galeriilor, cât și pe holurile școlilor participante. În plus, cele mai bune lucrări selectate de către un juriu de specialitate vor fi premiate la finalul anului școlar.

Alături de profesori și lucrările de la Galeriile de Artă

Prima clasă de elevi care va participa la acest proiect a fost prezentă luni, începând cu ora 12.45, la Galeriile Municipale de Artă. Copiii au venit însoțiți de profesoara Iliana Gheorghiu, cadru didactic al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu”, dar și un cunoscut artist plastic din județ. „Este un proiect pe care îl demarăm în acest început de an și vrem să participe cât mai multe clase din cât mai multe școli de pe raza orașului. Sigur, în măsura în care le și permite programul de la școală, să ajungă la timp la Galeriile Municipale de Artă. În multe state ale lumii, elevii merg și fac orele de educație plastică în astfel de locuri, în muzee și pot observa direct opere ale unor pictori sau sculptori celebri. Sperăm să fie altceva față de ce se întâmplă la clasă și copiii să se bucure de cadrul în care își fac ora“, a declarat Adina Andrițoiu, reprezentant al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS