7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţie, pensionari! Biletele de tratament se atribuie direct la Dolj, pentru prima serie

Atenţie, pensionari! Biletele de tratament se atribuie direct la Dolj, pentru prima serie

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Dolj informează că prima serie de bilete de tratament aferente anului 2020 se va atribui direct pensionarilor înscrişi pe liste. Este vorba despre primele 120 de bilete de tratament din acest an.

„Pentru că au venit foarte târziu biletele pentru prima serie nu mai este timp să alocăm aceste bilete prin procedura clasică pe care o adoptam până acum. Aşadar, cele 120 de bilete de tratament din prima serie vor fi atribuite direct pensionarilor, în ordinea depunerii cererilor. Le vom atribui după principiul „primul venit – primul servit”, din cauza timpului foarte scurt pe care îl avem la dispoziţie”, a precizat directoarea CJP Dolj, Daniela Licu.


Prima serie începe pe 17 februarie 2020. Biletele de tratament sunt ofrite în stațiunile cu care Casa Națională de Pensii Publice are contract, respectiv Olănești, Amara, 1 Mai şi altele.

Următoarele serii se atribuie conform procedurii

După această atribuire directă, lucrurile revin la normal. Următoarele persoane care vor beneficia de bilete de tratament de la CJP Dolj vor fi selectate conform procedurii comune, folosită de ani buni. Adică, vor merge la tratament persoane care obţin punctaj mai mare.

Criteriile în funcţie de care se acordă punctajul sunt aceleaşi. Persoana să nu beneficiat de bilet de tratament în ultimii doi ani, iar pensia să foie cât mai mică. Cu cât pensia este mai mică, cu atât primeşte pensionarul mai multe puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS