26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza ANM: Cum va fi vremea in luna februarie

Prognoza ANM: Cum va fi vremea in luna februarie

Cum va fi vremea in luna februarie 2020. Prognoza meteo a ANM pentru perioada urmatoare. Februarie, ultima luna calendaristica de iarna, pastreaza multe din caracteristicile lunii ianuarie, arata meteorologii, potrivit Ziare.com.

Din punct de vedere al temperaturilor, cea mai calduroasa luna februarie a fost cea din anul anterior. Dar, totodata, a fost si cea mai secetoasa luna.

Deşi ne apropiem de echinocţiul de primăvară şi ziua creşte, iar temperatura aerului înregistrează o uşoară creştere, totuşi temperaturile continuă să fie la fel de scăzute ca în prima lună a anului. Frigul din zona de nord a ţării să persiste şi luna următoare, precizează meteorologii, care au realizat o caracterizare climatică a lunii februarie.

Cel mai cald a fost in Oltenia, anul trecut

Aşadar, din datele înregistrate în perioada 1961–2019 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) se constată că, în luna februarie, valorile temperaturii medii ale aerului sunt pozitive doar în sudul ţării. Mai precis, au fost pozitive în Oltenia. In cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea şi în zonele de câmpie din vest variază, în general, între 0 şi 2 ºC.

Regimul precipitaţiilor din februarie este destul de apropiat de cel din luna ianuarie. Din datele înregistrate în perioada 1961–2019 la staţiile meteorologice din reţeaua ANM se constată că, în luna februarie, cele mai mici cantităţi de precipitaţii, cuprinse între 20 şi 30 mm, sunt caracteristice Moldovei, Bărăganului şi Dobrogei. Precum şi Podişului Transilvaniei.

Cum va fi vremea in Craiova si imprejurimi

Vremea în Craiova în luna februarie este relativ uscată (cu 62mm de precipitații de-a lungul a 9 zile), potrivit unde-si-cand.net. Trebuie observată o îmbunătățire față de luna anterioară. Deoarece în ianuarie cad în medie 71 mm de ploaie de-a lungul a 10 zile.

Clima este destul de mai mult decât răcoroasă în acest oraș în această lună. Luați în considerare un pulover! Temperaturile sunt până la 5°C. Temperatura minimă a sezonului este 1°C. Astfel, temperatura minimă în februarie în Craiova este 3°C. Rețineți că temperaturile normale pentru sezon sunt în contrast cu cele observate în Craiova în februarie. A fost un record maxim de 20°C în 2016 și un record minim de -22°C în 2012. Vă puteți aștepta să prindeți aproximativ 10 zile cu temperaturi mai jos de 0°C, sau 34% din timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS