11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria cheltuieşte la început de an 560.000 lei pentru „Gala Laureaților“

Primăria cheltuieşte la început de an 560.000 lei pentru „Gala Laureaților“

Primăria Slatina va acorda peste 1.300 de premii de merit, premii de excelență, premii pentru fidelitate etc., care vor fi acordate elevilor, sportivilor, profesorilor și antrenorilor, dar și cuplurilor care au împlinit 50 ani de căsnicie. 504.000 lei este valoarea totală a premiilor, alți aproape 56.000 de lei fiind rezervați cheltuielilor de organizare.

Bugetul alocat în acest an pentru „Gala Laureaților“, ediția a V-a, organizată în perioada 20-24 ianuarie 2020, cu ocazia împlinirii a 652 de ani de la prima atestare documentară a orașului Slatina, are o valoare de 560.000 lei, 504.260 lei reprezentând valoarea celor 1.359 premii care vor fi acordate elevilor, profesorilor, sportivilor, antrenorilor, artiștilor copii și îndrumătorilor lor, dar și celor 61 de cupluri care au împlinit 50 ani de căsnicie.

Cel mai mic premiu – 100 de lei

Cel mai mic premiu este de 100 lei, acesta acordându-se pentru interpreți individuali, formaţii artistice aparţinând unităţilor de învăţământ, premiaţi la concursuri naţionale/internaționale şi activităţi educative naţionale/internaționale precum și elevii premiați în concursurile naționale/internaționale de activități extrașcolare, iar cel mai mare se ridică la 7.000 de lei și se acordă elevilor olimpici care au obţinut în anul 2019 locul I, respectiv medalie de aur, la olimpiadele internaționale, și prin rezultatele de excepţie contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
Cuplurile care au rezistat împreună cel puțin 50 de ani vor fi premiate, la rândul lor, cu 1.049 lei /familie.

422 de elevi premiaţi

Cei mai numeroși sunt elevii premiați pentru rezultatele bune obținute în anul școlar trecut, respectiv acei elevi care au obținut cele mai mari medii din școală (pe fiecare an de învățământ, clasele V-XII). Aceștia sunt 422 la număr, în școlile în care media 10 nu este un lucru excepțional listele cuprinzând zeci de elevi (iar recordul îl deține Colegiul Național „Ion Minulescu“ din Slatina, cu peste 100 de elevi cu media 10, din clasele V-XII). Foarte mulți sunt și elevii și profesorii premiați pentru activitatea artistică – 280. Elevii de aur ai Slatinei, medaliați cu aur la competițiile internaționale, care vor primi fiecare câte 7.000 de lei, sunt trei la număr, la fel și profesorii îndrumători, respectiv:
Premiu de excelenţă – Medalie de aur

  1. Dumitrescu Ioana Delia – C.N.I.M. – Medalie de Aur – Olimpiada Internaţională de geografie
    pentru europa centrală de sud şi sud-est şi Diplomă de Participare la BeSafeNet Olympiad;
  2. Vădăstreanu Robert Valentin – C.N.R.G.- Medalie de Aur, matematică – OPEN Serbia;
  3. Vădăstreanu Robert Valentin – C.N.R.G.- Medalie de Aur, informatică – OPEN Serbia, Locul VII
    la Faza Internaţională WRO DENMARK, Diploma de Participare la faza internaţională a FIRST LEGO
    LEAGUE PLAN CEIBAL Uruguay – Internaţional OPEN;

Marele Premiu – Medalie de aur

  1. Liţă Angela – Colegiul Naţional ”Ion Minulescu”- profesor indrumator al elevei Dumitrescu Ioana Delia la Balcaniada de Geografie şi al elevului Florea Ştefan Mihai – participare la Olimpiada Be Safe Net;
  2. Guşatu Ion – Colegiul Național ”Radu Greceanu” – profesor îndumator al elevului Vădăstreanu Robert Valentin medaliat la Open Serbia;
  3. Popescu Doru – Colegiul Național ”Radu Greceanu” – profesor îndrumator al elevului Vădăstreanu Robert Valentin medaliat la Open Serbia şi al elevilor Vădăstreanu Robert Valentin, Constantinescu Liviu Gabriel, Coneschi Vlad şi Bălu Sandra participanţi la Firs Lego League Plan Ceibal Uruguay – Internaţional Open.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS