5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia a chemat 3.000 de militari rezervişti, in lupta cu incendiile de vegetaţie

Australia a chemat 3.000 de militari rezervişti, in lupta cu incendiile de vegetaţie

Australia a chemat 3.000 de rezervişti să se desfăşoare in lupta cu incendiile de vegetaţie care devastează în prezent ţara. Anunţul a fost facut sâmbătă de premierul Scott Morrison, o mobilizare fără precedent, notează AFP, transmite Agerpres.

„Această decizie permite să avem mai mulţi oameni pe teren, mai multe avioane pe cer, mai multe nave pe mare”, a declarat Scott Morrison. El a fost criticat pentru modul în care a gestionat incendiile violente care durează din septembrie.

Un general două stele a fost numit pentru a superviza intervenţia armatei, iar HMAS Adelaide – o navă de debarcare cu elicoptere – a fost desfăşurată pentru a contribui la efortul de luptă contra focului.

De mai multe luni, armata australiană îşi aduce ajutorul in lupta cu incendiile. Armata contribuie în materie de recunoaştere aeriană, cartografie, căutare şi salvare, logistică şi sprijin aerian.

Circa 2.000 de militari au fost deja desfăşuraţi

Circa 2.000 de militari au fost deja desfăşuraţi in zonele de incendii. „Guvernul nu a luat această decizie superficial”, a afirmat ministra apărării, Marise Payne.

„Este pentru prima dată când sunt mobilizaţi atât de mulţi rezervişti. Cred că este pentru prima dată în istoria ţării noastre”, a subliniat ea.

Un număr mai mic de rezervişti au fost desfăşuraţi pentru a lupta împotriva incendiilor în statul Queensland (nord-est).

Acest anunţ intervine în contextul în care premierul Scott Morrison este de mai multe săptămâni ţinta criticilor. El este criticat din cauza gestionării actualei crize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS